Afficher la carte
Mátrabérc Trail 2019
55.2 km 2970 m 2990 m
départ Sirok-Kőkútpuszta (HU)
arrivée Szurdokpüspöki (HU)
A Mátrabérc Trail története a Mátrabérc Teljesítménytúrával kezdődött, amelyet 1987 óta szervez a Hanák Kolos Turistaegyesület. A túra útvonala többnyire egy nyomvonalas ösvényeken, izgalmas útvonalon, a Mátra főgerincét követve, kelet-nyugati irányban szeli át az egész hegységet. A teljes távot, magyarországi viszonylatban igen nagy, és változatosan eloszló szintemelkedés nehezíti. Ezen adotságoknak köszönhetően, az elmúlt évtizedek során a Mátrabérc, Magyarország egyik leglátogatottabb és legnagyobb presztizsű teljesítménytúrája lett. A túra résztávján (a Kékes-Szurdokpüspöki szakaszon) a Mátrabérccel egyidőben 1991 óta rendezik meg a Hanák Kolos teljesítménytúrát, valamint 2005 óta a Galyatető-Szurdokpüspöki szakaszon a Muzsla teljesítménytúrát. 2009-ig, egyre többen indultak el a teljesítménytúrán futva - egymással és önmagukkal versenyezve - a minél jobb időeredményért és helyezésért. A leggyorsabbak rendszerint Magyarország legjobb terepfutói közül kerültek ki, amely komoly elismerést jelentett. Az utóbbi években, a hazánkban is folyamatosan gyarapodó terepfutó társadalom egyre növekvő igényt támasztott az igazi terepfutó versenyek létrehozásával szemben. Sokan az Alpokban megrendezett versenyeket - kiemelve a francia és olasz rendezvényeket - tekintették követendő példáknak. Sokáig az egyik legkiválóbb adottságokkal rendelkező hazai, természetes útvonalon nem volt lehetőség valódi versenykörülmények között teljesíteni a távot. Ezt a hiányosságot pótólva, 2010-től, a teljesítménytúra útvonalán önálló rendezvényként megrendezett Mátrabérc Trail terepfutó versenyen bárki kipróbálhatja képességeit, és futva keresztezheti az ország legmagasabb hegységét. A verseny híre hamar átlépte az ország határait, amit az egyre gyarapodó nemzetközi mezőny jelenléte igazol évről-évre.
Table des passages
Cumul Intermédiaire
Passage Description Alt. Dist. D+ D- Dist. D+ D-
compet Compétition organisée le 20/04/2019
Trace n°77503
Seuil de dénivelé : 3 m
Seuil de distance : 30 m
Lissage : Non
Origine des altitudes : MNT Aster GDEM
Traversée
Terrain dominant : Chemin
Alti. max. : 1025 m
Alti. moyenne : 648 m
Alti. min. : 142 m
+ longue montée : 640 m
+ longue descente : 520 m

Profils altimétriques
Plus d'outils
Créer une page de roadbook
Pour configurer le module à insérer sur votre site web :
  • choisissez un fond de carte,
  • choisissez les dimensions, largeur et hauteur en pixels, du module (iframe uniquement)
Si vous choisissez des fonds de cartes OpenCycleMap, Mapbox, Here ou Bing Maps, vous devez souscrire un contrat et obtenir une clé d'accès (aller dans Menu/MesInfos) pour l'affichage sur votre site web.
Pour les fonds de cartes Swisstopo, vous devez avoir souscrit un abonnement Trace de Trail avec l'option Swisstopo.

Attention ! En insérant une carte Trace de Trail sur votre site web, vous vous engagez à ne masquer aucun élément du module (liens vers Trace de Trail ou bannière Trail Connect), que ce soit en utilisant l'iframe ou le widget.

Ajouter une réalisation

Valider
Ajoutez une réalisation pour partager votre chrono et détailler les conditions que vous avez recontrées lors de votre sortie trail !
Ajouter un commentaire
Valider
Afficher les infos
Ajouter une trace
Ajouter une trace
Saisir un numéro de trace :
OK
Annuler

Identifiez-vous !

Mot de passe oublié ?
Vous possédez un compte avec une connexion Facebook ou Apple ? Utilisez la fonctionnalité "Mot de passe oublié" pour basculer sur un compte classique.
Créez un compte
trailconnect2

OK
Annuler