Afficher la carte
Trace évaluée - ITRA
Žumberak Ultra Trail 2018 - Ultra 50
50.8 km 2340 m 2350 m
départ Plešivica (HR)
5
370
Međunarodna trail utrka koja ima tradiciju održavanja osam godina promijenila je ime utrke iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak Ultra trail. Promjenom imena mijenja se i sam koncept utrke, koja postaje čisti trail i ima četiri dužine staze Light od 8km, Active od 15km, Challenger od 25km i Ultra od 50km. Ovogodišnja priredba će se održavati tri dana i počinje već u petak 17.08.2018. sa prijavama i expo sajmom, gdje će se promovirati domaći vinari, proizvođači zdrave hrane, te sportske opreme. Start utrke je 18.08.2018. u 10:00h. na Poljanicama Plešivičkim, gdje će biti i cilj, a utrka će se odvijati po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. Zadnji dan 19.08.2018., će se organizirati degustacija vina i domaćih proizvoda kod zainteresiranih domaćih opg-ova. Višegodišnja izvrsna organizacija i trud organizatora prepoznati, te im se je ove godine pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc i utrka kojom se osvajaju svjetski bodovi u trail trčanju, također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. Ovime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe, te jedina u kontinentalnom dijelu Hrvatske sa ovakvim uvjetima i mogućnostima, čime se otvara europskoj i svjetskoj trkačkoj sceni. Prošle godine na utrci je nastupilo 540 natjecatelja iz 7 Europskih zemalja čime utrka dobiva na međunarodnom karakteru , a bilo je još barem toliko pratećeg osoblja navijača i gostiju. Takve utrke služe kao vrlo dobra promocija sportsko-turističke ponude određenog područja gdje se utrka održava. Svi natjecatelji uz sportsko nadmetanje, uvijek sa ovakvih utrka nose lijepa sjećanja i budu vrlo dobro upoznati sa krajem gdje se utrka održava. Utrka se održava uz suglasnost Javne Ustanove Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje, a u sklopu nje naša udruga organizira i čišćenje planinarskih staza kojima se prolazi. Ovoj manifestaciji svake godine potporu daju Grad Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarsko i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a kao vrlo dobrog promotora grada i okolice prepoznali su je Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Zagrebačke županije. Ova utrka poznata je velikom broju ljudi u našoj zemlji a i u okolnim zemljama, medijski je uvijek jako dobro popraćena, o čemu govori i to da je bila u dva dnevnika javnih televizija, te još u nekim dnevnim televizijskim emisijama. Nekoliko radijskih stanica promovira i aktivno se uključuje u samu popularizaciju i promociju ove utrke. U gradu Jastrebarskom vikend kad je utrka su popunjeni svi smještajni kapaciteti koji su zauzeli natjecatelji i njihova pratnja.
Table des passages
Cumul Intermédiaire
Passage Description Alt. Dist. D+ D- Dist. D+ D-
compet Compétition organisée le 18/08/2018
Trace n°52116
Seuil de dénivelé : 3 m
Seuil de distance : 30 m
Lissage : Oui
Origine des altitudes : MNT Google
Boucle
Terrain dominant : Sentier
Alti. max. : 838 m
Alti. moyenne : 580 m
Alti. min. : 291 m
+ longue montée : 470 m
+ longue descente : 520 m

Trace créée par
DZSIR Jastreb extreme
04/02/18
Plus d'outils
Créer une page de roadbook Carte à la Carte IGN
Pour configurer le module à insérer sur votre site web :
  • choisissez un fond de carte,
  • choisissez les dimensions, largeur et hauteur en pixels, du module (iframe uniquement)
Si vous choisissez des fonds de cartes IGN, OpenCycleMap, Mapbox, Here ou Bing Maps, vous devez souscrire un contrat et obtenir une clé d'accès (aller dans Menu/MesInfos) pour l'affichage sur votre site web.

Attention ! En insérant une carte Trace de Trail sur votre site web, vous vous engagez à ne masquer aucun élément du module (liens vers Trace de Trail ou bannière Trail Connect), que ce soit en utilisant l'iframe ou le widget.

Ajouter une réalisation

Valider
Ajoutez une réalisation pour partager votre chrono et détailler les conditions que vous avez recontrées lors de votre sortie trail !
Ajouter un commentaire
Valider
Afficher les infos
Ajouter une trace
Ajouter une trace
Saisir un numéro de trace :
OK
Annuler

Identifiez-vous !

Mot de passe oublié ?
OU
OU
Continuer avec Facebook
Créez un compte

OK
Annuler